Årsmöte med älg och Strindbergsmusik

August Strindberg Strindbergska släktföreningens årsmöte 2014 går av stapeln med älg och Strindbergsmusik. 4 oktober möts vi hos Enflos musikförening i hemvärnsgården i Östervåla.

Vid föreningens  styrelsemöte, lördagen 17 maj, togs beslutet att öppna en ny hemsida, baserad på en teknik som passar bättre till dagens bruk av surfplattor och mobiltelefoner. Den nya sidan har skapats i World Press och bygger på en mall som ger ett lite annorlunda utseende. Allt material från den gamla sidan har flyttats över till den nya och återfinns under de olika flikarna. Flikarna har utökats med några nya bl.a en sida med information på engelska och en sida som är avsedd att berätta lite om de årsmöten föreningen haft genom tiderna. Sidan kommer gradvis att uppdateras med ännu mer material. bl.a. spännande material om letandet efter Zacharias Strindberg. så gör det till en vana att läsa den då och då.

Vid samma möte togs också beslut om datum och plats för årsmötet. Per och Lena Enflo, vilka står bakom Enflos musikförening i Östervåla, har haft vänligheten att bjuda in oss till föreningens lokal där vi förutom årsmötet också kommer att få njuta av ett musikprogram. Läs mer via denna länk; enflosmusikforening.123minsida.se

En skriftlig inbjudan är utsänd och har Ni inte fått någon sådan,hör av Er till vårt kassör K-Borg eller ordföranden.

Program

13:15 samling för lunch.
14.15 årsmötesförhandslingar.
15.00 Konsert
16,00 eftermiddagsfika och fri hemfärd.

Lunch med dryck och eftermiddagsfika kostar 125 kronor/person sedan föreningen subventionerat kostnaden med 50 kronor.

Varmrätter:
Tjälknöl av Älg med Vildpotatis
Kantarellsås
Vegetarisk rätt:
Fiskgryta med Skaldjur
Dricka – Bröd
Sallader
Efterrätt:
Hallonparfé med Hallonsås
Eftermiddag:
Smörgås & kaffe
För ev. småbarn: Köttbullar med potatismos

Viktigt! Anmäl SENAST 27 SEPTEMBER till kassören vilket matalternativ Ni önskar!

Konsertprogram

J.S.Bach,                        Preludium och Fuga i ciss-dur

1685-1750                       ur ”Das wohltemperierte Klavier”

L.v.Beethoven         Sonat i d-moll, op. 31. no 2(Spöksonaten)

1770-1827                               Largo – Allegro

Adagio

Allegretto

Robert Schumann        Ur ”Phantasiestucke” op. 12

1810-1856                        Des Abends

Aufschwung

Grillen

Carl Axel Strindberg         Andante cantabile,”Vårens älskling”

1845-1927

W.Peterson-Berger           Ur ”Frösöblomster”

1867-1942                              Sommarsång

Lawn Tennis

Gratulation

 

Så här reser man  till Östervåla

Buss eller tåg till Uppsala Resecentrum (man kan åka både SL och SJ).

 Buss 844  från Uppsala Resecentrum (busshållplats C3)  mot Östervåla går vardagar vanligtvis 2 gånger i timmen, lördag & söndag 1 gång i timmenSe vidare på UL:s hemsida-

Tidtabeller:http://www.ul.se/Resa/Tidtabeller/  Regionsbussar och välj 844 Tärnsjö-Östervåla-Harbo-Uppsala

Åk till hållplatsen Svingbolsta –  det tar en timme

Säg till chauffören att ni ska gå av på hållplatsen SVINGBOLSTA. Gå tillbaks några hundra meter på gång- och cykelvägen mitt emot busshållplatsen, Hemvärnsgården ligger på  gång- och cykelvägssidan. Det är ett rött hus med vita knutar på en liten kulle ingärdat av ett staket och med ingång via stora grinden på uppfarten mot folkparken Skogsvallen.

ELLER……SAMÅKNING

Förslagsvis försöker vi samåka i bil eller om underlaget är tillräckligt, hyra en buss.

Anmäl snarast möjligt till sekreteraren/eller ordföranden  om Ni har möjlighet att ställa upp med en bil så vi kan organisera en samåkning.

Övriga nyheter. Frågan kring Johan Ludvig Strindbergs gravvård är löst.Stockholms kyrkogårdsförvaltning har synat monumentet och det kommer att rustas upp under hösten eller nästa vår. Dessvärre har ”eldsflamman” som prytt toppen på kolonnen inte kunnat återfinnas. Efter det att den lossnat togs den om hand på 1990-talet av förvaltningen. Har någon av medlemmarna en bild av den så den kan återskapas? Vi vill också påminna om  om att tidskriften Frimuraren haft ett stort ett stort reportage om frimuraren Zacharias Strindberg. Ni kan läsa reportaget via denna länk till Frimuraren. 

SläkthistoriaZacharias Strindberg ägnas också ett reportage i nummer   2 av den nya släktforskartidningen Släkthistoria. Den drivs av LRF media som även ger ut den välkända tidskriften Land.

På styrelsens vägnar Håkan Wasén Ordförande