Möte med kompositör och museum på årsmötet 2023

I år kommer vi att möta kompositören Gunnar Edander i samband med Strindbergska släktföreningens årsmöte lördagen 30 september på Strindbergsmuseet i Stockholm.
Vi får också möta museichefen Erik Höök som kommer att berätta om de 50 år som museet firar i år.
Program:
Samling 14.45 på restaurang Hubertus för måltid.
Ingång från Drottninggatan 88 eller Holländaregatan 8.
Meny: Ost/ skinka fylld schnitzel med rödvinssås och stekt potatis.
Eller:
Gösfilé, kapris, rödbetor, smält smör, dillpotatis!
Vegetarisk pasta (med dagsfärska grönsaker i tomatsås). Alternativt wokade grönsaker med ris!
Kaffe
Kostnad 299 kr, varav föreningen sponsrar med 150 kronor för betalande medlemmar.
Drycker betalas separat.

16.30 senast, samling på Strindbergsmuseet Drottninggatan 85,(gångtid 6-7 minuter).Årsmötesförhandlingar.
Därefter, möte och samtal med kompositören Gunnar Edander. Han arbetade först som kompositör och musiker för den fria teatergruppen Fickteatern och har skrivit bl.a.” ÅÅÅ Tjejer, vi måste höja våra röster för att höras.”
Senare har han arbetat vid Stockholms stadsteater och Unga Klara. Numera är han frilanskompositör. Han har komponerat musik till ett 100-tal teaterföreställningar bland annat Jösses flickor och många filmer och Tv-produktioner. Därtill kommer en lång rad LP och CD.
Gunnar Edander har tolkat August Strindberg på många olika sätt, bland annat i musikpjäsen om August Strindberg, ”Djävla karl.”
Och genom 63 sånger om August Strindberg.
Läs mer om honom på https://www.colombine.se/tonsattaren/gunnar-edander/

Museichefen Erik Höök har också lovat att berätta om museet under dess 50 år och framtiden.Anmälan om deltagande i måltid skall ske senast tisdagen 26 september vie e-post till kg.borg41@gmail.com
Vi vill påminna om att en förutsättning för subventionerad måltid är betalda medlemsavgifter med 100 kronor/år  till plusgiro 198084-6.
 Restaurangen nås antingen genom att gå in vid Drottninggatan 88 riktning mot Holländaregatan. Eller så går man  Holländaregatan till nummer 8.